FUJI ACROS 100

Fa temps que estic provant diversos tipus de pel·lícula, però la que m’ha impressionat més, és la Fujifilm Acros 100.
Realment té un gra tan fi, que no hi ha comparació amb totes les que he provat de 100 ASA, Kodak, Rolley, ILFORD. No tinc cap dubte que en aquest marge de ASA, és la millor en blanc i negre, també té una escala de grisos espectacular. No és una pel·lícula d’alts contrasts, tot el contrari, ofereix un resultat molt càlid i suau que et fa pensar en les antigues fotografies dels anys 40.

Jo utilitzo com a revelador de pel·lícula el RODINAL R9, com a únic revelador. El primer rodet revelat de Acros 100 va ser un desastre, ja que se’m va quedar a mitges i al treure la pel·lícula del tanc, es va quedar a mig revelar. Vaig dedicar 4 minuts al revelatge, i al segon intent ni vaig dedicar 6 de minuts, aquest segon intent a 20ºc, va ser una meravella
Tots els rodets de ACROS100 que tinc i utilitzo, són de 120 i caducats fa un any, però el resultat és impecable si els rodets es conserven en les condicions adequades. Ara tinc ganes de fer algunes adquisicions de 35mm, per utilitzar amb la FM2 i la 601, no tinc cap dubte que els resultats seran espectaculars.
La ACROS 100 és de pel·lícules més cares del mercat, però crec que el preu és justificat, ja que amb un revelatge correcte, el seu resultat és espectacular. Tenint en compte l’actual política de FUJIFILM, estic segur que aviat es deixarà de fabricar, per aquest motiu, jo estic intentant omplir la nevera amb aquesta meravellosa pel·lícula.

 

Fuji Acros 100  AdobePhotoshopExpress_c3c375d7bfc4438a8ae4eef2f0a5cfb2 [1086620]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *